Den rigtige mobilpakke kan spare dig mange penge i det lange løb

Vi lever i en alder hvor mobiltelefonen eller tabletten er blevet en forlængelses af armen. Den er det første vi bruger når vi står op om morgenen og typisk det sidste vi bruger inden vi lægger os til at sove. Godt eller skidt, så er det den verden vi lever i idag. Mange, specielt unge, har taget konsekvensen og har ikke fastnet telefon mere, men nøjedes med mobilpakker med masser af taletid, hvilket i dag er det smarteste valg. Tilmed er der ligeledes en stor del unge, som ikke har et internet abonnement, men nøjedes med den data de kan få via deres studie og ellers den data der i forbindelse med deres telefonabonnement.

Stor forskel på mobilpakker og behov

Når man som ung eller gammel eller vælge mobilpakke er det vigtigt at afdække ens behov. Selvom det er fristende at vælge de mobilpakker med fritale og sms er det ikke altid dem som bedst kan betale. Er du en af dem, som eksempelvis bruger Skype meget, vil du ikke bruge så meget tale og derfor kan det være at du ikke har behov for ubegrænset tale.

Det samme gør sig gældende med SMSer. For få år faldt antallet af sendte SMS’er for første gang nogensinde. Det skal ovenikøbet holdes op imod at flere og flere offentlige virksomheder, læger, tandlæger, mv. er begyndt at sende automatiske SMS’er ud. Årsagen er simpel. Flere og flere bruger IM (instant messaging). Her kan der være tale om alt fra Messenger til WhatApp, fælles for dem alle er at de ikke bruger SMS, men derimod dataforbindelsen og derfor tæller de ikke med i det samlede antal afsendte SMS’er.

Tænk grundigt over dit databehov

Der hvor det bliver tricky når man skal vælge mobilpakke er med hensyn til data. For adspurgt vil de fleste mene at de har et stort behov for data. Dette er en sandhed med modifikationer, for selvom mange af os bruger en del data er det ikke ensbetydende med at vi har behov for et abonnement som har meget data. Har vi eksempelvis wi-fi derhjemme kan en stor del af dataforbruget lægger der, eller hvis man er studerende vil man typisk kunne bruge ens uddannelsesinstitutions wi-fi. Der kan man så streame ens film og serier til off-line brug og det samme med sin musik. Så den eneste data man reelt bruger er den data, som man bruger når man IM eller surfer Facebook , hvilket er marginalt i forhold til eksempelvis at streame en film.

Så når du står overfor at vælge mobilpakke så sørg for at bruge ovenstående til at vejlede dig i dit behov og se om der ikke findes en mobilpakke, som harmonerer med dine behov, på den måde slipper du så billigt som muligt, og hvem ønsker ikke at spare penge på noget så kedeligt som en mobilregning. De penge du sparer kan du eventuelt bruge på en ny telefon.