En perfekt børnefødselsdag med konfetti og rugbrød

I Danmark er der nærmest kommet en kultur omkring det at holde børnefødselsdag. Der er nogle aspekter, der bare skal med. Det er næsten ikke til at forestille sig en børnefødselsdag uden boller og varm kakao, en skattejagt og selvfølgelig kagemand. Også hvad angår pynt er der traditioner. Man kan ikke sige børnefødselsdag uden at forestille sig et bord dækket med velourdug og fuldstændig dækket af små dannebrogsflag og konfetti.

 

Disse forventninger ændres meget alt efter hvor i landet man er og hvor gammelt barnet er. Alligevel ændrer det ikke på det faktum, at der altid er en form, som en hvilken som helst børnefødselsdag helst skal passe ind i. Der er selvfølgelig en grund til, at disse traditioner findes, men hvis man bryder lidt med dem, kan man opnå en endnu bedre børnefødselsdag.

 

Bryd med forventningerne

 

Nogle af de største forventninger til en børnefødselsdag ligger på maden. Man kan smage den næsten kvalmende sødme, ved bare at forestille sig en børnefødselsdag. Denne ensformighed i menu, er selvfølgelig for at de fleste børn skal føle sig så velkomne som muligt. Det antages ganske enkelt, at alle børn har en sød tand.

 

Mange af dem vil dog, i det mindste underbevidst, være dig dybt taknemmelig for ikke at servere kagemand og flydende sukker for dem igen denne gang. Prøv i stedet at lege lidt med traditionerne. Server en rugbrødskagemand eller inviter dem til aftensmad, så du har en undskyldning for at fodre dem med noget mere fyldig mad.

 

Pynt op med flag og konfetti

 

Flag og konfetti på bordene er ikke nødvendigvis nogen dårlig idé. Det giver børnene noget at fingere ved. Noget at lege med, som de er mere end berettigede til at tage i hænderne og ødelægge. Oftest kan de sværeste sådan set være at finde ud af hvor man skal købe en pose af den helt rigtige og, ikke at forglemme, billigste konfetti. Her kommer internettet dig imidlertid til hjælp. Kig for eksempel her på dette link https://www.dreamshop2u.dk/Konfetti.html.

 

En mere sofistikeret omgang pynt kan dog også være på sin plads. Ligesom voksne, måske endda mere, elsker børn en historie. Arbejder man med et tema til sin børnefødselsdag, kan det være oplagt at kombinere disse to. Man kan nemt, i form af pynt, give børnene en fornemmelse af historien om piraten Sortskæg.

 

Du kan også lade børnene selv være med til at pynte huset. På den måde kan de selv danne historien. Og så er der selvfølgelig også en historie at fortælle mor og far senere på dagen om den farlige tiger eller fine prinsesse, man klippede ud og limede sammen i flerfarvet karton. Efter festen kan man selvfølgelig lade børnene tage deres eget pynt med hjem. På den måde slipper man også for den del af rengøringen.

 

Er børnene en smule ældre, og har man ikke længere et fast tema for børnefødselsdagen, kan det være fint at lade historien handle om selve fødselaren. Det er trodsalt deres liv, og i særdeleshed det forgangne år, man er samlet for at fejre. Så længe fødselaren ikke er i det stadie af sit liv, hvor alt er pinligt, kan dette være rigtig hyggeligt for fødselar, gæster og forældre.

 

Hæng et par billeder op hist og her af den pågældende fødselar. Muligvis også nogle gamle tegninger fra deres hånd eller lignende. På den måde er den spændende historie ikke om piraten Sortskæg eller nogen anden, men om fødselaren.

 

De vil nyde den smule ekstra opmærksomhed, når de skal fortælle om hvad de sker på lige netop det billede.