Find kærligheden i cyberspace

Efterhånden bliver mere og mere muligt på nettet, og vi er kommet så langt at ’online dating’ i dag er hverdagstale. Når kærlighedslivet går lidt i stå, er der efterhånden mange der i stedet søger ud i det digitale, i et forsøg på at finde en partner man kan hygge sig lidt med.

Men hvorfor er det egentlig at online dating er blevet så populært, som det er? Er det bare fordi vi lever i et samfund hvor vi er bange for at mødes ’face-to-face’? Eller følger der faktisk fordele, med det digitale dating liv?

Læs med her, hvis du overvejer at springe ud i virvaret af online datingprofiler og et helt nyt emoji-sprog.

 

Hvorfor online dating?

Dating sider har været en ting næsten ligeså længe som internettet har været hvermandseje. Ideen til Facebook udsprang faktisk af et fjollet projekt, der handlede om at sammenligne pigerne på Mark Zuckerbergs college. Et projekt der lyder meget bekendt til hvordan man bedømmer personer på de forskellige datingsites derude.

I dag er online dating dog en del mindre overfladisk, og handler ikke længere kun om at dømme andre på deres udseende. Deres findes helt niche dating sider til specifikke aldersgrupper, hobbyer eller endda eksklusive datingsider man skal igennem en slags optagelsesprøve, for at kunne blive en del af.

En af de store fordele ved online dating, er altså dens evne til at give dig muligheden for at møde mennesker du ellers aldrig ville have mødt. Opfindelsen af internettet har i sandhed bragt globaliseringen med sig, og det har den da selvfølgelig også når det kommer til kærlighed.

Du kan møde mennesker fra andre lande, eller mennesker du måske bare ellers aldrig ville være stødt på. På den måde har selv mennesker der måske har problemer socialt eller bare ikke har en så bred vennekreds, ligeså stor mulighed for kærlighed som alle andre.

 

Tips og tricks til det teknologiske dating liv

 

Når man for første gang logger på en datingside, kan det godt virke meget uoverskueligt. Man skal pludselig til at sætte sig ind i et helt nyt socialt regelsæt, da dating-reglerne trodsalt er meget anderledes på nettet i forhold til den virkelige verden.

I det virtuelle er nøglen at holde en samtale kørende. Der er trods alt meget større chance for at samtalen løber ud i sandet når man sender hinanden beskeder, end hvis man sidder overfor hinanden.

Det er også en god ide at have i baghovedet at der på nettet eksistere et helt andet sprog, sm man desværre ikke bliver undervist i, i skolen, og derfor må finde hoved og hale i helt selv. Der er forkortelser at holde styr på, emojis der betyder forskellige ting i forhold til konteksten, ja, bare måden man skriver tingene ned på, bliver lige pludselig vigtigt. Dette kan både ses som noget positivt og noget negativt.

På den negative side kan det selvfølgelig føre til misforståelser eller forkert afsendte signaler. Set i et mere positivt lys, så åbner denne nye form for kommunikation op for et utal af muligheder indenfor sprogets og flirtens verden, og man bliver måske lidt mere modig, når man kan følge sine lidt risikable beskeder op med et sødt billede.

Sproget ændrer sig selvfølgelig også i forhold til hvilken aldersgruppe man befinder sig i, og det kan derfor også være en god ide at finde en datingapp eller side, der er rettet mod personer som en selv. På den måde skal man kun forholde sig til en slags kommunikation, og det kan gøre det i forvejen meget forvirrende datingliv lidt nemmere.

Du kan læse mere om hvilke datingapps folket anbefaler her.