Fordelene ved at holde dine tagrender rene

Rensning af tagrender er en af de mere tidskrævende og opslidende vedligeholdelsesjobs man som Københavnsk eller Nordsjællandsk boligejer årlig udsættes for. På trods af dette, så er dette bestemt ikke noget man skal springe over, idet det kan have temmelig alvorlige konsekvenser for både din bolig og ikke mindst din pengepung. Hvis du ikke foretager en grundig rensning af tagrender mindst én gang om året, så inviterer du faktisk både oversvømmelser, et utæt tag og skimmesvamp indenfor. Du skal derfor altid holde dine tagrender rene af disse grunde:

Rensning af tagrender forhindrer sundhedsrelaterede problemer

En snavset eller en tilstoppet tagrende danner grobund for skimmelsvamp og ikke mindst insekter, og disse kan faktisk være et problem for dig og din families sundhed. For ikke at udsætte din familie for unødig risiko, så skal du mindst én gang om året sørge for at få dine tagrender renset. En professionel rensning af tagrender vil klart være at anbefale i denne sammenhæng, og der er faktisk en hel del gode udbydere i hovedstadsområdet, såvel som i Nordsjælland. Dette skyldes først og fremmest, at det er et opslidende og beskidt job, men det er desuden også betydeligt mindre effektivt at gøre jobbet selv. Så hellere bruge lidt penge på at få jobbet gjort ordentligt, og samtidigt slippe for hovedpinen med at gøre det selv.

Rensning af tagrender forhindrer tagskader og skimmelsvamp

En tagrendes hovedfunktion er at lede den store mængde regnvand (der hvert år rammer Danmark) væk fra boligen. Hvis du døjer med en tilstoppet eller snavset tagrende, så fungerer den imidlertid ikke optimalt. Resultatet bliver, at det overskydende regnvand forbliver på dit tag, hvilket kan gå hen og betyde en læk i taget – og en kæmpe reparationsudgift oven i hatten.

Rensning af tagrender bevarer værdien på din bolig

Ved at sørge for at holde dine tagrender pæne og fri for snavs, så er du faktisk med til at bevare værdien på din bolig; og dette kan vise sig at have rigtig stor betydning, hvis du går med tanker om en dag at sælge din bolig. Alle de problemer en tilstoppet tagrende kan forårsage er nemlig med til at sænke værdien på dit hus; og der er vist ikke mange potentielle købere, der er interesseret i at skulle bruge deres hårdt optjente sparepenge på et hus, der ikke er i tip-top stand. Du vil derfor oftest ende med at sælge din bolig til en langt lavere pris end du egentlig har lyst til. Og idet København eller Nordsjælland faktisk er rigtigt attraktive områder for rigtig mange mennesker, så er der jo ingen grund til at det unødigt bliver købers marked.

Rensning af tagrender forhindrer revner i din boligs fundament

Det er ikke kun dit tag der spares for skader, når du har rene tagrender. Din boligs fundament slipper faktisk også for at skulle blive utidigt vedligeholdt grundet revner. En tilstoppet tagrende vil nemlig lede det overskydende vand ned i fundamentet på dit hus, og du vil ofte stå overfor alvorlige revner, når den første vinterfrost rammer. Især reparationer på fundamentet er noget, der kan ende med at koste dig rigtig mange penge; så det er derfor en langt bedre idé i stedet at bruge lidt penge på at holde dine tagrender i god stand året rundt. Ved at holde dine tagrender pæne og rene, så vil de desuden vare længere. De opfylder på denne måde deres formål, og beskytter dermed din bolig så du ikke behøver at skulle bekymre dig alt for meget.