Herpes på læberne behøver ikke at ødelægge dit sociale liv

Herpes er en utrolig irriterende sygdom. En af de mest enerverende ting ved den er, at den er næste umulig at komme af med, når du først har fået den. Herpes kommer i mange forskellige former. I denne artikel handler det om herpes labialis, bedre kendt som forkølelsessår.

Herpes labialis er en virus, der kan ligge i dvale i kroppen i længere perioder. Du går således ikke altid rundt med symptomerne på herpes – men pludselig kan et forkølelsessår bryde ud på løberne og genere dig helt enormt. Både fordi det irriterer, men også fordi det ser herrens ud.

Forkølelsessår kan smitte

En af de ting, der er mest generende ved herpes er, at rigtig mange af os føler et socialt stigma, når vi har et udbrud. Det gør vi selvfølgelig, fordi man ikke altid har lyst til at bevæge sig uden for, når man har et stort betændt sår lige på læben.

Men vi gør det også, fordi forkølelsessår desværre smitter ret så meget. Heldigvis smitter det dog primært ved berøring. Sørger man for ikke at have munden for tæt på andre, burde man være sikker – men dette kan være enormt generende i mange situationer.

Mange skjuler sig, når de har herpesudbrud

Det betyder desværre, at rigtig mange vælger at isolere sig selv lidt i de perioder, hvor de har herpes i udbrud. De har ikke lyst til at feste, tage på dates eller være sammen med andre i intime situationer.

Men der er ingen grund til hverken at skamme sig eller isolere sig. På https://herpesfree.dk/ kan du få råd til, hvordan du skal reagere, forebygge og behandle, når det kommer til netop forkølelsessår. Du kan måske ikke blive helt fri for din herpes, men du kan alligevel gøre meget.

Der findes god medicin

Fordi herpes, og særlig forkølelsessår, er en meget normal sygdom blandt mennesker i hele verden, findes der faktisk rigtig meget medicin mod det. Denne medicin arbejder lokalt med de enkelte herpessår, hvor den fremskynder helingsprocessen.

Medicinen kan dog være meget krads, hvilket er noget, der kan genere mange. Men nu er teknologien efterhånden nået så langt, at man faktisk kan få rigtig meget god medicin mod herpes uden alt for mange tilsætningsstoffer og uden alt for mange bivirkninger. Dette er særligt godt, hvis du for eksempel er gravid.