Man bør ikke tage senge for givet

Vi bruger i gennemsnit mellem 6-8 timer i døgnet i vores seng. Det akkumulerer sig til 2190-2920 timer om året. Det betyder teknisk set at vi danskere igennem vores liv bruger op imod 25-30 år af vores liv på at ligge i sengen. Så det er med god grund at man investere i en ordentlig seng, som dem man kan få fra sengeguro.

Vælg seng efter livsstil

 

Fordi du skal bruge så mange timer i sengen, er det en god idé at overveje hvilken type seng du/I skal bruge for at få maksimal glæde af den. Her er det nemmeste at kigge på jeres livsstil. Er I en stor familie, hvor store og små børn godt kan lide at putte længe i sengen, så er det måske en god idé med en ekstra bred seng, som giver plads til familiehygge. Nedenfor har vi opremset nogle punkter du bør overveje når du vælger din næste seng:

  • Søvn

Din søvn afhænger i stor grad af hvor komfortabelt du ligger. Så prøv forskellige madrasser og topmadrasser for at se hvordan du optimerer din søvn.

 

  • Velvære

Velvære ligger i forlængelse med søvnen. Det er tiden inden du falder i søvn. Vil du have en bred seng hvor der er plads til kaffe på kanten, eller en seng med hovedgærde så du kan sidde op og læse inden du sover.

 

  • Afslapning

Selvom man anbefaler kun at sove i sin seng, er der mange mennesker som nyder at koble fra et par timer i løbet af dagen og ligge i sengen. Er du en af dem skal sengen også være egnet til dette formål.

 

  • Elevation

Flere og flere er faldet for elevationssenge med god grund. Det er behageligt at kunne ændre madrasvinklen så man ligger optimalt. Derudover giver det gode muligheder for at læse i sengen i en behagelig stilling og/eller god mulighed for at se fjern. I forlængelse af elevationsovervejelsen bør du overveje om elevationen skal gælde den samlede seng eller, såfremt der er tale om en dobbeltseng, det skal gælde begge madrasser samtidigt eller kun den ene af gangen.

 

  • TV

Vi kommer ikke uden om at næsten alle danskere ser TV i sengen. Derfor må du gerne planlægge at ligge optimalt når du skal se TV. Så når du vælger din næste seng så forestil dig at ligge ned og se TV og vælg hvilken en der vil være mest komfortabel, er det en seng med hovedgærde eller en elevationsseng eller noget helt tredje.

 

Så selvom sengen er et elementært møbel så overvej alligevel at du bruger mange år af dit i sengen og derfor bør du med rette give sengevalget den omtanke den fortjener. For det forkerte valg af seng kan betyde du står uoplagt op den ene dag efter den anden, hvorimod det rette valg af seng kan betyde du flyver glad ud af sengen hver morgen.