Oversigt over a kasser og priser

Er du lige startet på studie? Eller er du ved at være færdig på din uddannelse? Måske har du netop fået et fast job, og du er begyndt at tænke i a kasse- og fagforenings-tanker? Det er en formidabel idé.

Selvom det ikke er et krav i Danmark, at man er medlem af en a kasse, og selvom det kan virke lidt uoverskueligt at skulle finde ud af a kasse og priser på disse, er det alligevel yderst anbefalelsesværdigt. Det er det, fordi du kan få en masse hjælp, hvis du på et tidspunkt bliver arbejdsløs, eller hvis der sker noget i dit liv, som du ikke havde forventet, og som påvirker dit arbejdsliv.

Derfor kan du herunder læse om priserne på a kasser i Danmark, og så får du også en oversigt over nogle af de a kasser, du med fordel kan melde dig ind i.

 

Priser på a kasser

Der findes masser af a kasser i Danmark, og der er altså derfor ingen valid undskyldning for ikke at melde sig ind i sådan en. Hvis ser sker noget i dit liv som påvirker din arbejdssituation, eller du på et tidspunkt bliver arbejdsløs, er det nemlig din a kasse der kan hjælpe dig rent økonomisk. Selvom det måske virker ligegyldigt på nuværende tidspunkt i dit liv, er det ikke sikkert, det er sådan du vil have det resten af livet. Det vil derfor være en kæmpe fordel for dig, hvis du undersøger sagen nærmere og melder dig ind i den a kasse, du mener, der vil være bedst for dig.

Priserne på de forskellige a kasser er ikke specielt langt fra hinanden, og de ligger på et sted mellem 400 kroner og 500 kroner, og så er det forskelligt hvad du får med.

Når du skal vælge a kasse, skal du selvfølgelig vælge efter dit behov, og derfor er det også en god idé at kigge på din uddannelsessituation og din nuværende arbejdssituation, da der findes forskellige a kasser til forskellige situationer. Dog skal du i sidste ende blot gøre, hvad du mener er bedst for dig. Hvis du ønsker at vide mere om a kasser priser, kan du klikke på linket.

Oversigt over a kasser

I Danmark eksisterer der mange a kasser, og derfor findes der helt sikkert også en til dig. Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte og slutte kan du med fordel læse denne oversigt over forskellige a kasser i Danmark:

  • Krifa
  • Ase
  • Frie
  • Magistrenes A-kasse
  • Det faglige hus
  • CA

Der er altså et bredt udvalg, og der er noget for alle uddannelse- og arbejdssituationer. Der er fordele og ulemper ved dem alle, men vigtigst af alt, når du skal vælge en a kasse, er at de kan hjælpe dig, hvis ulykken skulle ramme. Nogle gode ting at have i mente, når du skal vælge din fremtidige a kasse, er økonomiske fordele, samarbejde med fagforening, mulighed for hjælp og kurser og lignende.