Guide til at vælge den rigtige ejendomsmægler

Når du skal sælge din bolig står du overfor flere store valg. I det hele taget er køb og salg af bolig en kæmpe omvæltning i ens tilværelse og kan få store positive og negative konsekvenser, derfor er det en god idé at stoppe op og trække vejret dybt inden man træffer store valg, som eksempelvis valg af ejendomsmægler.

Her er en lille guide til hvordan du sikrer dig at du får den bedste oplevelse med den bedste mægler.

  • Tag kontakt til forskellige

Tag kontakt til de forskellige ejendomsmæglere i området og hør om deres tanker på dit salg. Lad en af dem være Danbolig, for de plejer som udgangspunkt at være et godt valg. For de forskellige mæglere vil komme med forskellige udbudspriser, selvom du ofte kan overtale dem til at starte højere end de siger, så er det vigtigt de selv tror på prisen.

 

  • Sørg for mægleren er beliggende i den by du skal sælge

Skal dit hus i Esbjerg sælges duer det ikke hvis mægleren ikke er repræsenteret lokalt. For ofte går folk ned i den lokale butik når de skal se efter bolig. Dernæst er det vitalt for et godt salg at mægleren er lokalkendt og har et bredt netværk.

 

  • Vær sikker på at kemien imellem dig og mægleren spiller

Et af de vigtigste punkter for valg af mægler er kemien mellem jer. Det skal selvfølgelig ikke være en romantisk kemi, så får I nogle helt andre problematikker. Men sørg for at I er på samme bølgelængde. På den måde er du sikker på at kommunikationen imellem jer vil forløbe gnidningsfrit og eventuelle mindre konflikter vil kunne løses på den nemmest mulige måde.

 

  • Prisen – sørg for at vide hvad du betaler for

En anden væsentlig ting du skal være opmærksom på er hvad det koster dig at sælge din bolig. Du får et salgsbudget fra mægleren, men hvad indebærer det og hvor mange ekstra omkostninger er der, og hvad dækker de. Dette er vigtigt at du forstår for at du ikke bagefter står med en kedelig fornemmelse fordi der var nogle omkostninger du ikke regnede med og dit provenuet dermed blev lavere end ventet.

Følger du disse simple råd så er du i hvert fald et skridt nærmere på at få den rigtige mægler som kan sælge dit hus eller din lejlighed så du kan komme videre i dit liv i dit næste hjem.